Waterpas plaatsen van camper

Home » Algemene campertips » Waterpas plaatsen van camper
Algemene campertips Geen reacties

Iedereen die met een camper op vakantie gaat weet hoe belangrijk het is om de mobilhome zo vlak(waterpas) mogelijk te plaatsen. Niemand wil meemaken dat zijn koffietas slechts halfvol is en dat hij amper kan slapen doordat de camper niet helemaal vlak staat.

Het waterpas plaatsen van de camper gebeurt meestal doormiddel van een waterpas die op de vloer of op de tafel geplaatst wordt.

Zo’n waterpassen zijn in een gewone doe-het-zelfzaak beschikbaar of je kan naar een meer gespecialiseerde camperzaak gaan om een waterpas aan te schaffen.

Heden maken veel camperaars ook gebruik van hun smartphone om hun camper vlak te zetten. Een apps op hun smartphone is even efficiënt als bovengenoemde waterpassen. Enkele voorbeelden van zo’n apps kan je hier vinden: Android-app op Google Play.

Naast de waterpas heb je ook nog oprijblokken nodig. Van zo’n blokken bestaan er ook veel verschillende modellen. Zorg ervoor dat de blokken stevig genoeg zijn zodat ze niet kunnen breken/doorbuigen.

Sommige camper beschikken over hydraulische steunen. Deze steunen kunnen standaard bij de camper zitten of kunnen achteraf geplaatst worden (kostprijs:4000 à 5000€).
Door afzonderlijk de steunen in te stellen kan je snel de camper waterpas plaatsen. (Zie onderstaand filmpje)

Geef jouw mening